Datalogiske emnerI foråret 1996 holdt jeg et foredrag om objektorienteret programmering for lærerne på datamatikeruddannelsen i København. Det kan måske have en vis interesse for studerende eller for andre der ikke rigtig ved hvad objektorienteret programmering går ud på.
Objektorienteret programmering - hvorfor nu det?


I efterårssemesteret 1996 holdt jeg et kursus om datanet. Jeg udarbejdede en note i den anledning. Den handler om datatransmissionens historie, og det synes jeg måske kan have en vis almen interesse.
Lidt om datakommunikationens historie


Sumbevarende afrunding er et trick man kan anvende for at undå opringninger fra ophidsede borgere, der påstår at de edb-udskrifter, de har modtaget fra det offentlige, er forkerte. Jeg lærte fidusen en gang i 60'erne af professor Christian Gram, da vi sammen med Jens Hald, Peter Naur og Alan Wessel skrev den første indførelse i datalogi på dansk (den gik under navnet "den røde tråd" fordi den bestod af en række røde hæfter).
Sumbevarende afrunding


Kalenderberegninger er et fascinerende emne, der egner sig godt til objektorienteret programmering. Med det formål at lære sproget Java nærmere at kende har jeg lavet et program, der kan udføre beregninger i forskellige kalendere.
KalenderberegningerTilbage til forsiden